Klantreview Loonbedrijf Van der Woerd: "Holaras rooicombinatie past goed bij onze werkwijze"

Loonbedrijf Van der Woerd vertelt in deze video over hun ervaringen met de nieuwe Holaras UM180 loofmaaier en UR210 uienrooier. Sinds oogstseizoen 2024 rooien zij voor het eerst zelf hun uien. Dit doen ze met een trekker op smalle wielen. Dat past bij hun manier van werken: het hele jaar door bewerken ze hun land met dezelfde smalspoor-setup. Dit levert niet alleen gemak op, maar ook precisie — ideaal in combinatie met hun 6-meter spotsprayer.

Slim rooien met oog voor bodem, opbrengst en gemak

De UM180 loofmaaier en de UR210 uienrooier zijn uitgerust met verschillende slimme functies zoals:

  • Hydraulische diepteregeling via sensoren op zowel de rooier als de loofmaaier, waardoor constante werkdiepte gegarandeerd is ook bij ongelijk terrein.
  • Hydraulisch aangedreven tweede mat met instelbare snelheid vanuit de cabine. Hierdoor worden uien gelijkmatiger in het zwad gelegd, zonder ophopingen aan het begin van het perceel.
  • Instelbare afvoerband, waarmee uien niet alleen in het midden, maar ook links of rechts afgelegd kunnen worden — handig bij het openen van een perceel.
  • Rooias voorzien van slijtdelen, die eenvoudig te vervangen zijn.
  • Verstelbare beitel vóór de rooias, voorkomt schade aan het lagerblok en beschermt tegen contact met vaste grond.
  • Schijven en tastwielen zijn in diepte verstelbaar, afgestemd op het zaaibed.

"Efficiënt en veelzijdig"

Met deze rooicombinatie kan Van der Woerd op een efficiënte manier rooien, zonder concessies te doen aan kwaliteit of gebruiksgemak. De flexibiliteit van de machine — van afvoerband-instellingen tot snelheid van de rooimatten — maakt het werken prettiger en het resultaat consistenter.

 

Inkuilen van voederbieten

Voederbieten kunnen los op het erg bewaard worden in de open lucht op een harde bodem. Of ze kunnen opgeslagen worden in een slurf. Daarnaast is inkuilen met (droog) gras of snijmais ook een optie. Dit kan met een Holaras bietensnijbak. Om bij het inkuilen perssap- en fermentatieverliezen te voorkomen, wordt een component (hoog droge stofgehalte) met voldoende voederwaarde toegevoegd, zoals (droog) gras of snijmais. Een mengkuil bestaat dus uit lagen gras of snijmais afgewisseld met lagen versnipperde bieten. Het perssap uit de bieten wordt in de kuil dan vastgehouden door een ander gewas. Bij het inkuilen van voederbieten worden de suikers omgezet in zuren. Bieten uit de kuil kunnen het hele jaar door gevoerd worden, omdat ze goed geconserveerd zijn.

Bekijk machines »

Waarom rooien met smalle wielen? En hoe helpt automatische diepteregeling in het veld? Bekijk de video en ontdek het zelf!

Ben je op zoek naar de juiste machine voor jouw bedrijf? Wij helpen graag!

Onze kwaliteit en service hebben we aan ons team en dealernetwerk te danken. Zij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden of jou van informatie te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Deelname Project Ride

Hoopman Machines en Hoopman equipment & engineering hebben zich aangesloten bij Project Ride waarin een samenwerking plaats vindt met diverse bedrijven uit Oost-Nederland....

Gras

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van kuilgras. Het juiste moment om te maaien is belangrijk, denk hierbij aan het weer en tijdstip van de dag. Daarnaast hebben een juiste verdichting en het drogestofpercentage grote invloed. Wij geven jou 8 tips voor een perfecte topkuil...

Bieten

Voederbieten zijn een goede aanvulling op het voer voor vee. Bieten kunnen worden ingekuild met mais of vers gevoerd. Ze zijn smakelijk en zorgen voor een goede pensfermentatie en geven een hoger melkvetgehalte...

Altijd op de hoogte van alles? Volg ons via